Jacques Pépin

(odc.13)kotlety z mięsa krabów w czerwonym sosie


Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

(odc.13)kotlety z mięsa krabów w czerwonym sosie
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 opakowanie (240 g) pasteryzowanego mięsa krabów

1 ¼ szklanki okruchów ze świeżego chleba (2 kromki pszennego pieczywa utarte w malakserze)

2 łyżki posiekanej drobno cebulki dymki

2 łyżki posiekanej świeżej kolendry

1 łyżeczka posiekanego czosnku

3 łyżki majonezu

¼ łyżeczki tabasco

¼ łyżeczki soli

⅓ szklanki migdałów w płatkach

2 łyżki oleju arachidowego lub rzepakowego

 

 

Przygotowanie:


Mięso krabów wymieszać z ⅔ szklanki okruchów, dymką, kolendrą, czosnkiem, majonezem, tabasco i solą. Połączyć starannie wszystkie składniki. Pozostałe okruchy wsypać do malaksera z płatkami migdałów. Utrzeć, aż migdały dokładnie się połączą z chlebem. Piekarnik rozgrzać do 90 stopni C. Z masy z mięsem krabów uformować 4 kotlety. Obtoczyć z wszystkich stron w mieszaninie okruchów i migdałów. Olej rozgrzać na patelni teflonowej na średnim ogniu. Włożyć kotlety ostrożnie, ponieważ będą bardzo miękkie. Smażyć po 3 minuty z każdej strony. Wstawić do ciepłego piekarnika.

powrót

Podobne przepisy

Krab z woka z ostrym sosem saté
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Smażone przegrzebki z racuszkami warzywnymi
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Dekadencja (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia australijska
Risotto z krewetkami i marchewnikiem
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.