Curtis Stone

(odc.13) brzoskwinie z sosem malinowym


Przepis z programu Kolacja jak z pudełeczka (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

(odc.13) brzoskwinie z sosem malinowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 dojrzałe brzoskwinie

75g miękkiego masła

100g drobnego cukru

plus trochę do obtoczenia brzoskwiń

2 łyżki wody

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej piekarnik do 140°C. Posmaruj każdą brzoskwinię miękkim masłem i obtocz w drobnym cukrze. Ułóż w naczyniu do zapiekania lub płytkiej patelni, którą można wkładać do piekarnika. Do rondla z grubym dnem wlej wodę i wsyp 100g drobnego cukru. Postaw na gazie i podgrzej bez mieszania aż całość zamieni się w złotobrązowy syrop. Uważaj żeby cukier się nie spalił. Polej syropem brzoskwinie. Całość piecz w piekarniku przez 40 minut lub do momentu aż owoce będą miękkie. W międzyczasie do blendera wrzuć maliny i cukier puder i zmiksuj na gładkie puree. Przetrzyj puree przez drobne sitko, przyciskając wypukłą stroną drewnianej łyżki, aby pozbyć się nasion. Podawaj z brzoskwiniami.

powrót

Podobne przepisy

„Risotto” waniliowe z bananami i sosem malinowym
Przepis z programu Spalony? (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Grube naleśniki z kremem czekoladowo-orzechowym
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.5)
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia rumuńska
Pudding z chleba z masłem i marmoladą
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska
Jądra z czekolady i orzechów laskowych
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Nice z karmelem na kremie waniliowym
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 3 (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Sikarni – jogurtowy deser z pistacjami
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 55)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.