Tortilla z grillowanymi warzywami, czarnymi oliwkami i suszonymi pomidorami

Tortilla z grillowanymi warzywami, czarnymi oliwkami i suszonymi pomidorami
Oceń przepis:
25 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.125)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia meksykańska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Mocno rozgrzać grill. Paprykę przekroić na pół, usunąć szypułkę i pestki, całą dłonią spłaszczyć połówki papryki. Paprykę, cebule, bakłażana i cukinię obficie skropić oliwą, przyprawić solą i pieprzem. Grillować do czasu, aż warzywa się skarmelizują i będą miękkie. Na każdej tortilli rozsmarować ulubioną tapenadę, salsę lub pesto. Ułożyć grillowane warzywa i ciasno zrolować. Można przekroić na pół. Podawać.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA