Michael  Smith

(odc.125) marchewkowo-imbirowa zupa wegetariańska


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.125)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy

(odc.125) marchewkowo-imbirowa zupa wegetariańska
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 łyżki oliwy z oliwek

4 cebule

obrane i posiekane

6 marchewek obranych i posiekanych

1 puszka mleka kokosowego (400 ml)

1/2 szklanka ryżu białego długoziarnistego

1/2 szklanki czerwonej soczewicy

2 szklanki soku pomarańczowego

1 łyżka tartego mrożonego imbiru

sól morska do smaku

świeża kolendra do przybrania

 

 

Przygotowanie:


Duży garnek ustawić na średnim ogniu, wlać oliwę. Dodać cebule, smażyć je aż będą złoto-brązowe i miękkie. Dodać marchewki, mleko kokosowe, ryż, soczewicę i sok pomarańczowy. Gotować na wolnym ogniu do czasu aż ryż i soczewica zmiękną. Dodać imbir i sól. Zmiksować wszystko przy pomocy blendera ręcznego lub robota kuchennego. Można również pominąć ten etap. Przybrać gałązką kolendry.

powrót

Podobne przepisy

Zupa z dyni
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania z dyni
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Zupa cebulowa z białym winem
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska, Kuchnia koszerna
Krem z borowików z płatkami czosnku
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. 2 (odc 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy na Boże Narodzenie
Zielona zupa
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Zupa z selera korzeniowego z kwaśną śmietaną
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Kwaśnica
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

#sliwa

16.01.2012 19:16


CYTUJ

Ałć....fatalna zupa. Nie da się jej jeść - cała poszła do ubikacji.

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.