Michael  Smith

(odc.125) jabłkowa granola


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.125)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

(odc.125) jabłkowa granola
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

6 jabłek ulubionego gatunku

pozbawione gniazd nasiennych

pokrojone w kawałki

1 łyżeczka mielonego kardamonu

cynamonu lub ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej

1/2 szklanki syropu klonowego lub miodu

1 szklanka rodzynek

2 szklanki płatków owsianych

1/2 szklanki płatków migdałowych

½ szklanki nasion słonecznika

½ szklanki oleju roślinnego

szczypta soli

 

 

Przygotowanie:


Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C. Jabłka wymieszać z kardamonem, częścią syropu klonowego i rodzynkami. Przełożyć je do naczynia do zapiekania o wymiarach 20cm na 20 cm. W osobnej misce wymieszać płatki owsiane, migdały i ziarna słonecznika razem z resztą syropu klonowego, olejem i szczyptą soli. Dobrze wymieszać i równomiernie rozłożyć na jabłkach. Piec 1 godzinę.

powrót

Podobne przepisy

Kim pap
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia koreańska
Frytki z marchwi
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dobre dla dzieci
Kanapka dla chłopa
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Gratin z boćwiną
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
(odc.02)pure z fasoli z sardelami
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

#13milka

19.05.2011 11:43


Łódź

CYTUJ

Przepis prosty, smaczny a dzieciaki wprost przepadają za taką formą słodkości!!!

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.