Michael  Smith

(odc.124) kanapki z tuńczykiem


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.124)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski

(odc.124) kanapki z tuńczykiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 łyżki oleju roślinnego

350 g tuńczyka ahi

sól i pieprz

1 szklanka suszonych pomidorów z zalewy

sok i skórka z 1 cytryny

6 filetów anchois

2 dymki

pokrojone w spore kawałki

12-20 mini pit lub innych bułeczek

przekrojonych wzdłuż na pół

 

 

Przygotowanie:


Żeliwną patelnię ustawić na dużym ogniu, wlać olej. Kiedy będzie gorący, tuńczyka oprószyć solą i pieprzem ze wszystkich stron i obsmażać przez 15-20 sekund z każdej strony. Tuńczyk powinien być w środku surowy. Ostrym nożem pokroić mięso w cienkie plastry. Suszone pomidory, skórkę i sok z cytryny, anchois i dymkę przełożyć do robota kuchennego i utrzeć na masę. Nie musi być gładka. Uzyskaną masą smarować połówki bułeczek, kłaść na nią plastry tuńczyka i przykrywać wierzchnią częścią bułki.

powrót

Podobne przepisy

Jesiotr w borowikach
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 3 (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Risotto z wędzonym łupaczem
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Filety z sandacza z rydzami smażonymi w miodzie
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 4 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Łososiowe rillettes
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Flądra z ogórkami i koprem
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 6
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.