Michael  Smith

(odc.124) crostini z wędzonym łososiem


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.124)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

(odc.124) crostini z wędzonym łososiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

12 cienkich kromek z pełnoziarnistej bagietki

1 łyżka oliwy z oliwek

170 g sera Boursin lub innego kremowego sera

1 łyżka musztardy diżońskiej

12 plastrów wędzonego łososia

3 łyżki posiekanej natki pietruszki

12 małych gałązek świeżego kopru

 

 

Przygotowanie:


Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C. Kromeczki pieczywa posmarować oliwą z oliwek, zapiekać w piekarniku aż staną się złoto-brązowe i chrupkie. W międzyczasie do miski robota kuchennego włożyć ser, musztardę, 10 plastrów wędzonego łososia i pietruszkę, zmiksować na jednolitą masę. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki lub do zwykłego worka foliowego, któremu odcinamy narożnik – w ten sposób powstaje domowy rękaw. Pozostałe plastry łososia kroimy w cienkie wstążki i układamy na grzankach. Masę wyciskamy na chrupiące kromeczki. Całość ozdabiamy gałązką kopru.

powrót

Podobne przepisy

Fondue
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
Taco z kurczakiem
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Grzyby smażone w cieście
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.11)
trudność: brak
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.