Crostini z wędzonym łososiem

Crostini z wędzonym łososiem
Oceń przepis:
12 ocen Średnia ocena: 4.40
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.124)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • 12 cienkich kromek z pełnoziarnistej bagietki
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 170 g sera Boursin lub innego kremowego sera
  • 1 łyżka musztardy diżońskiej
  • 12 plastrów wędzonego łososia
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 12 małych gałązek świeżego kopru

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C. Kromeczki pieczywa posmarować oliwą z oliwek, zapiekać w piekarniku aż staną się złoto-brązowe i chrupkie. W międzyczasie do miski robota kuchennego włożyć ser, musztardę, 10 plastrów wędzonego łososia i pietruszkę, zmiksować na jednolitą masę. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki lub do zwykłego worka foliowego, któremu odcinamy narożnik – w ten sposób powstaje domowy rękaw. Pozostałe plastry łososia kroimy w cienkie wstążki i układamy na grzankach. Masę wyciskamy na chrupiące kromeczki. Całość ozdabiamy gałązką kopru.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA