Michael  Smith

(odc.123) łosoś gotowany w oliwie z oliwek


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.123)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb

(odc.123) łosoś gotowany w oliwie z oliwek
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 x 170 g filetów z łososia

bez skóry

4 szklanki oliwy z oliwek

2 gałązki świeżego rozmarynu

skórka starta z 1 cytryny

sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku

 

 

Przygotowanie:


Oliwę wlać do małego garnka i łagodnie rozgrzać do temperatury 90°C. Dodać rozmaryn, skórkę z cytryny i przyprawy. Ostrożnie włożyć łososia. Gotować do czasu aż ryba będzie matowa i ugotowana w środku. Starać się utrzymać oliwę w stałej temperaturze 90°C. Całość przygotowania łososia zajmie około 20 minut.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.