Coleslaw

Coleslaw
Oceń przepis:
28 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.121)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia świata:
Kuchnia Ameryki Północnej

Składniki:

  • 1/2 szklanki octu jabłkowego
  • 1/2 szklanki żółtej musztardy
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1/2 główki kapusty
  • bez głąba i drobno pokrojonej lub poszatkowanej
  • 1 czerwona papryka
  • pozbawiona gniazda nasiennego
  • drobno pokrojona
  • 1 czerwona cebula
  • obrana i drobno pokrojona w plastry
  • 3 marchewki
  • obrane i utarte
  • sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ocet, musztardę i cukier ukręcić na dressing. Kapustę, paprykę, cebulę i marchewki przełożyć do dużej miski. Dodać sos i dobrze wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Podawać natychmiast lub włożyć do lodówki, żeby smaki się przegryzły.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA