Jacques Pépin

(odc.12)eskalopki wieprzowe z sosem pieczarkowym


Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

(odc.12)eskalopki wieprzowe z sosem pieczarkowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

300 g polędwiczek wieprzowych bez tłuszczu

1 ¼ łyżeczki soli

½ łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu

1 duże jajko

3 kromki pszennego pieczywa zmielone w malakserze na okruchy (około 2 szklanek)

2 łyżki świeżo startego parmezanu

3 łyżki oliwy dobrej jakości

2 łyżki masła

¼ szklanki posiekanej cebuli

2 ½ szklanki pieczarek pokrojonych na plasterki

1 łyżka posiekanego świeżego szczypiorku

sok z ½ cytryny

 

 

Przygotowanie:


Piekarnik rozgrzać do 90 stopni C. Polędwiczki pokroić na 8 plastrów tej samej grubości. Rozbić je i posypać ¾ łyżeczki soli oraz pieprzu.

powrót

Podobne przepisy

Confit z kaczki
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pieczony udziec jagnięcy
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kociołek cygański
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Rolady z indyka z pomidorami i oliwkami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Terrina z kaczki
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.