Michael  Smith

(odc.119) ziemniaki faszerowane salsą


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.119)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

(odc.119) ziemniaki faszerowane salsą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 duże ziemniaki do pieczenia

1/2 szklanki Twojej ulubionej salsy

1 szklanki startego cheddara

sól morska i świeżo mielony czarny pieprz

 

 

Przygotowanie:


Nagrzej piekarnik do 180 stopni C. Piecz ziemniaki przez ok. 1 godz., aż ich miąższ będzie bardzo miękki. Gdy dostatecznie ostygną, odetnij wierzch z jednej strony. Usuń większość miąższu, pozostawiając go tyle, by nie uszkodzić skórki, a ziemniak zachował kształt. Zagnieć wydrążoną zawartość z salsą i serem. Umieść farsz z powrotem w skorupach napełniając je “z górką”. Piecz, aż nadzienie przybierze złoto-brązowy kolor.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.