Salsa pomidorowa

Salsa pomidorowa
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.119)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty
Kuchnia świata:
Kuchnia meksykańska

Składniki:

  • 1 (800 g) puszka całych pomidorów
  • 1 średnio ostra żółta chili
  • wypestkowana i drobno posiekana
  • 1 pęczek kolendry
  • posiekanej
  • 1 czerwona cebula
  • drobno posiekana
  • 1 limonka
  • wyciśnięta i otarta ze skórki

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgnieć pomidory dłońmi lub zmiel na puree. Wymieszaj je z sosem z puszki i pozostałymi składnikami. Najlepiej pozostaw salsę przez noc, żeby aromaty się połączyły, choć również możesz ją podać natychmiast po przyrządzeniu. Spróbuj użyć pikantniejszej papryczki w miejsce podanej w przepisie.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA