Michael  Smith

(odc.119) roladki z kurczaka z szynką i cheddarem


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.119)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

(odc.119) roladki z kurczaka z szynką i cheddarem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki,/b>

4 piersi z kurczaka, pozbawione kości i skóry

sól morska i świeżo mielony czarny pieprz

4 łyżki musztardy Dijon

8 plastrów delikatesowej szynki

8 cienkich plastrów sera cheddar

2 łyżki oliwy z oliwek

4 cebule, obrane i pokrojone w cienkie plasterki

1 łyżka suszonego tymianku



Przygotowanie

Nagrzej piekarnik do 180 stopni C. Ułóż oczyszczone filety z kurczaka na kawałku plastikowej folii i odetnij polędwiczki. Przykryj mięso drugim kawałkiem folii i rozbij je delikatnie wałkiem do ciasta, tłuczkiem do mięsa lub denkiem cięższego garnuszka. Zdejmij folię, przypraw mięso solą i pieprzem, a następnie posmaruj cienką warstwą musztardy. Każdy kawałek przykryj dwoma plastrami szynki i połóż po dwa kawałki sera. Na koniec ciasno zroluj każdy filet z zawartością. Przysmaż cebulę na oleju wraz z tymiankiem, solą i pieprzem aż przybierze złocisty kolor. Ułóż roladki na warstwie cebuli na patelni albo przełóż do innej foremki i przykryj dobrze dopasowaną przykrywką lub folią. Piecz 20-25 min, aż się na wskroś przepieką. Podawaj w całości z porcją cebuli lub pokrojone w plastry i ułożone na cebulowej „pierzynce”.



© Michael Smith



powrót

Podobne przepisy

Gicz jagnięca w korzennym sosie
Przepis z programu Floyd w Indiach Jaipur (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Cielęcina z sosem tuńczykowym z kaparami i anchois
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Kurczak pieczony z ziołowym masłem
Emeril Lagasse
Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc.14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Pikantne skrzydełka
Agata Jędraszczak
Przepis z programu ImprezuJEMY (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania na karnawał i imprezę
Klasyczny pudding ze stekiem i cynadrami
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.7)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.