Marchewki szarlotkowe

Marchewki szarlotkowe
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 5.00
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.119)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 4 marchewki
  • obrane i pocięte na 2-3 cm kawałki
  • 1 szklanka soku jabłkowego
  • 1 łyżka mielonego cynamonu
  • 2 łyżki masła
  • 1/2 szklanki rodzynek
  • sól morska i świeżo mielony czarny pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Umieść wszystkie składniki oprócz rodzynek w rondelku ze szczelną pokrywką i doprowadź do wrzenia. Gotuj marchewki na małym ogniu aż staną się miękkie (ok. 15 min.). Dopraw solą i pieprzem do smaku. Wymieszaj z rodzynkami tuż przed podaniem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA