Michael  Smith

(odc.118) kurczak duszony w cebuli


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.118)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

(odc.118) kurczak duszony w cebuli
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

olej roślinny

10 lub 12 udek kurczaka

10 cebul

obranych i pokrojonych w cienkie plastry

1 łyżka suszonego tymianku

1 szklanka sherry

1/4 szklanki musztardy diżońskiej

sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku

 

 

Przygotowanie:


Dużą patelnię rozgrzać na średnim ogniu. Wlać tyle oliwy, żeby pokryła cienką warstwą dno naczynia. Wrzucić udka, skórą do dołu, a potem dobrze je zrumienić ze wszystkich stron. Ułożyć warstwę krążków cebulowych w wolnowarze i wmieszać tymianek, sherry, musztardę, sól i pieprz. Dodać udka kurczaka

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.