Michael  Smith

(odc.117) chińskie pulpeciki z kurczaka


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.117)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia chińska

(odc.117) chińskie pulpeciki z kurczaka
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 piersi kurczaka

bez kości i skóry

1 łyżka sosu sojowego

1 łyżka startego imbiru

1 łyżka skrobi kukurydzianej

kilka kropli oleju sezamowego

2 białka jajek

2 marchewki

obrane i starte

3 dymki

pokrojone

 

 

Przygotowanie:


Elektryczną frytkownicę napełnić olejem roślinnym, najlepiej arachidowym lub canola, i rozgrzać do 185°C. W robocie kuchennym zmiksować na jednolitą masę kurczaka razem z sosem sojowym, imbirem, skrobią, olejem sezamowym i białkami. Dodać marchewki i dymki i zmiksować, ale nie na puree. Używając dwóch łyżek, formować pulpeciki mięsne. Ostrożnie wrzucać je na rozgrzany olej, jedną łyżką spychając mięso z drugiej. Smażyć, aż się zarumienią ze wszystkich stron, około 5 minut, ale to zależy od wielkości pulpecików.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.