Michael  Smith

(odc.113) jabłka gotowane w białym chardonnay


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.113)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

(odc.113) jabłka gotowane w białym chardonnay
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 jabłka

obrane

pozbawione gniazd nasiennych i pokrojone w cząstki

1 butelka chardonnay

4 łyżka miodu

1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

1 szklanka złotych rodzynek

 

 

Przygotowanie:


Wszystkie składniki przełożyć do średniej wielkości garnka i doprowadzić do wrzenia na wolnym ogniu. Gotować dalej, aż płyn się zredukuje, jabłka zmiękną, rodzynki spęcznieją, a kompot stanie się soczystym syropem. Podawać na ciepło lub zimno z porcją ulubionych lodów.

powrót

Podobne przepisy

Brzoskwinie w maladze
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Suflet czekoladowy z domowymi lodami bananowymi
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania na walentynki, Lody
Parfait (lody) piernikowe
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Mus czekoladowy z figami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania na walentynki
Wytrawny deser z tofu
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU bez cukru (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.