Blok czekoladowy

Blok czekoladowy
Oceń przepis:
26 ocen Średnia ocena: 3.60
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.112)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Łagodnie podgrzać śmietanę z laską i ziarenkami wanilii w małym garnku. Kiedy mieszanka zacznie się gotować, wyłączyć płomień i dodać posiekaną czekoladę. Mieszać drewnianą łyżką, do czasu, aż czekolada całkowicie się stopi, a całość będzie gładka i lśniąca. Jeśli masa zacznie się rozwarstwiać i warzyć, dodać łyżkę lub dwie zimnej śmietany i nadal delikatnie mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Przelać do małych miseczek i włożyć do lodówki. Podawać ze zbożowymi herbatnikami, biscotti lub owocami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA