Michael  Smith

(odc.110) lokalna sałatka


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.110)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki

(odc.110) lokalna sałatka
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Grzanki

bagietka



Dressing

2 łyżki octu jabłkowego lub innego ulubionego octu

1 łyżka musztardy, dowolnego rodzaju

1 łyżka syropu klonowego lub miodu

3 łyżki oleju rzepakowego lub innego oleju roślinnego



Sałata

½ kg mieszanych sałat

1 szklanka kiełków fasoli mung

2 marchewki, obrane

1/2 szklanki migdałów w słupkach

1/2 szklanki pestek dyni



Dressing

Połączyć wszystkie składniki dressingu. Dobrze wymieszać.



Przygotowanie grzanek

Bagietkę pokrojoną w kostkę ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, opiekać w piekarniku aż stanie się złota i chrupiąca.



Przygotowanie sałaty

Zieleninę przełożyć do dużej salaterki, zetrzeć do niej marchewki. Dodać kiełki, migdały i pestki dyni. Skropić dressingiem i dodać grzanki. Dobrze wymieszać i podawać.



© Michael Smith

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.