Michael  Smith

(odc.109) sałatka z homara i bazylii


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.109)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza

(odc.109) sałatka z homara i bazylii
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

mięso z 2 ugotowanych homarów

1 duży pęczek bazylii

posiekanej

1/2 szklanki tartego parmezanu

1 szklanka orzeszków piniowych

2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia

sok i skórka z 1 cytryny

sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz

 

 

Przygotowanie:


Mięso homara pokroić na duże kawałki. Wrzucić do średniej salaterki. Dodać bazylię, starty parmezan, orzeszki piniowe, oliwę z oliwek, skórkę i sok z cytryny. Doprawić solą i pieprzem. Dobrze wymieszać. Sałatkę podawać wymyślnie udekorowaną w kieliszkach do martini.

powrót

Podobne przepisy

(odc.02) arroz a la marinera
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Mali z krewetek
Przepis z programu Floyd w Indiach odc.4
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Smażone jarzyny z krewetkami
Przepis z programu Nancy Lam Kurczak, wieprzowina i krewetki (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Cavatelli z małżami
Antonio  Carluccio
Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w południowej Italii Apulia (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Smażone przegrzebki zawijane w szynkę parmeńską
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.