Michael  Smith

(odc.103) tilapia w panierce z chipsów nachos


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.103)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

(odc.103) tilapia w panierce z chipsów nachos
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 filety z tilapii

pokrojone w długie cienkie paski

1/2 szklanki mąki

2 jajka

roztrzepane

kilka garści trzy kolorowych nachos

pokruszonych w plastikowej torebce

 

 

Przygotowanie:


Piekarnik rozgrzać do 175 stopni C. Ustawić klasyczną ścieżkę do panierowanie – mąka w jednej misce, jajka w drugiej i nachos w trzeciej. W takiej kolejności panierować kawałki ryby. Układać na papierze do pieczenia i piec, aż staną się chrupiące, około 15 minut.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.