Michael  Smith

(odc.103) sos z ukrytymi warzywami


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.103)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

(odc.103) sos z ukrytymi warzywami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 łyżki oliwy z oliwek

2 cebule

obrane

pokrojone

4 ząbki czosnku

zmiażdżone

825 ml puszka całych pomidorów

zmiksować na puree

sól i pieprz do smaku

1 łyżeczka suszonego oregano

2 marchewki

obrane i starte na wiórki

kilka garści młodziutkiego szpinaku

 

 

Przygotowanie:


W małym garnku podgrzać oliwę z cebulami. Smażyć aż cebule zmiękną i się zrumienią. Dodać czosnek i mieszać przez kilka minut. Dodać pomidorowe puree, przyprawy, marchewki. Gotować na wolnym ogniu przez 20 minut. Wmieszać szpinak i nadal gotować na wolnym ogniu do czasu, aż liście szpinaku zmiękną. Zmiksować na puree za pomocą blendera ręcznego. Podawać dzieciakom w towarzystwie ich ulubionego makaronu.

powrót

Podobne przepisy

Remolada
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Podstawowy beszamel
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
(odc.016) sos do pizzy
Michael  Smith
Przepis z programu Domowy kucharz (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sos z porów i grzybów
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.