Michael  Smith

(odc.103) sos z ukrytymi warzywami


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.103)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

(odc.103) sos z ukrytymi warzywami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 łyżki oliwy z oliwek

2 cebule

obrane

pokrojone

4 ząbki czosnku

zmiażdżone

825 ml puszka całych pomidorów

zmiksować na puree

sól i pieprz do smaku

1 łyżeczka suszonego oregano

2 marchewki

obrane i starte na wiórki

kilka garści młodziutkiego szpinaku

 

 

Przygotowanie:


W małym garnku podgrzać oliwę z cebulami. Smażyć aż cebule zmiękną i się zrumienią. Dodać czosnek i mieszać przez kilka minut. Dodać pomidorowe puree, przyprawy, marchewki. Gotować na wolnym ogniu przez 20 minut. Wmieszać szpinak i nadal gotować na wolnym ogniu do czasu, aż liście szpinaku zmiękną. Zmiksować na puree za pomocą blendera ręcznego. Podawać dzieciakom w towarzystwie ich ulubionego makaronu.

powrót

Podobne przepisy

Pasta rybna
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia polska
Pesto pietruszkowe
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sos maślany beurre blanc
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pasta z tuńczyka
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
(odc.008) świeża salsa
Michael  Smith
Przepis z programu Domowy kucharz (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
(odc.009) tapenada z suszonych pomidorów
Michael  Smith
Przepis z programu Domowy kucharz (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.