Michael  Smith

(odc.100) batony mars smażone na głębokim oleju


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.100)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

(odc.100) batony mars smażone na głębokim oleju
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 szklanki mąki

1/2 szklanki skrobi kukurydzianej

1 łyżeczka proszku do pieczenia

sól

350 ml wody sodowej lub zwykłej wody

4 batony Mars

zamrożone

olej

 

 

Przygotowanie:


Wymieszać mąkę, skrobię, proszek do pieczenia i sól. Dodać wodę sodową. Uważać, żeby nie przesadzić z mieszaniem, ponieważ ciasto będzie zbyt ciężkie. Mrożone batony zanurzyć w cieście, tak aby pokryło je równomiernie, ostrożnie wkładać je na gorący olej. Smażyć do czasu, aż będą złote i chrupiące.

powrót

Podobne przepisy

Budyń kawowy z pączkami
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Kawa (odc.27)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Sorbet z różowego grejpfruta
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Dip ze słodkimi pałeczkami
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Ser mascarpone (odc.16)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Grube naleśniki z kremem czekoladowo-orzechowym
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.5)
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia rumuńska
Gruszki w cieście filo
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

#Ania_c

11.01.2011 01:08


Warszawa

CYTUJ

tu chyba jest błąd w przepisie. Po co rozgrzewać piekarnik jeśli smażymy w głębokim tłuszczu?

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.