Michael  Smith

(odc.096) pieczone żeberka


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.96)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

(odc.096) pieczone żeberka
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

60-80 dag żeberek

mała puszka przecieru pomidorowego

1 szklanka soku pomarańczowego

1 szklanka brązowego cukru

¼ szklanki musztardy Dijon

½ szklanki octu jabłkowego

¼ szklanki sosu Worcestershire

¼ szklanki sosu sojowego

¼ szklanki sproszkowanego chili

sól

 

 

Przygotowanie:


Nagrzej piekarnik do 150 stopni C. Włóż żeberka do dużej brytfanny. Wymieszaj pozostałe składniki dodając soli do smaku i wylej na żeberka. Przykryj brytfannę folią piekarniczą i piecz póki mięso nie będzie kruche i delikatne. Pieczona fasola to klasyczny dodatek do żeberek.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.