Pieczone żeberka

Pieczone żeberka
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 3.70
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.96)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia Ameryki Północnej

Składniki:

  • 60-80 dag żeberek
  • mała puszka przecieru pomidorowego
  • 1 szklanka soku pomarańczowego
  • 1 szklanka brązowego cukru
  • ¼ szklanki musztardy Dijon
  • ½ szklanki octu jabłkowego
  • ¼ szklanki sosu Worcestershire
  • ¼ szklanki sosu sojowego
  • ¼ szklanki sproszkowanego chili
  • sól

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Nagrzej piekarnik do 150 stopni C. Włóż żeberka do dużej brytfanny. Wymieszaj pozostałe składniki dodając soli do smaku i wylej na żeberka. Przykryj brytfannę folią piekarniczą i piecz póki mięso nie będzie kruche i delikatne. Pieczona fasola to klasyczny dodatek do żeberek.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA