Michael  Smith

(odc.094) kurczak w panierce z parmezanem


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.94)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

(odc.094) kurczak w panierce z parmezanem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

½ szklanki mąki

2 jaja

1 szklanka drobno tartej bułki

½ szklanki startego parmezanu

3 łyżki suchego oregano

sól i świeżo mielony pieprz

3 piersi kurczaka

pozbawione kości i skóry

 

 

Przygotowanie:


Nagrzej piekarnik do 190 stopni C. Do jednej miski wsyp mąkę, w drugiej rozkłóć widelcem jajka, a do trzeciej wsyp bułkę tartą, parmezan, oregano oraz sól i pieprz do smaku. Posyp piersi kurczaka mąką i strzepnij nadmiar przed zanurzeniem w misce z jajkami. Pokryj mięso dokładnie, daj ścieknąć nadmiarowi i włóż do panierki, rozprowadzając ją równomiernie z każdej strony. Umieść mięso w lekko naoliwionej foremce i piecz aż będzie złociste na zewnątrz, a przepieczone wewnątrz (ok. 25 min)
Podawaj z ulubionym sosem pomidorowym.

powrót

Podobne przepisy

Gulasz z dziczyzny
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Kiełbaski z soczewicą
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Fasolka w stylu kreolskim z kiełbasą andouille i ryżem
Emeril Lagasse
Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia kreolska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.