Kurczak w panierce z parmezanem

Kurczak w panierce z parmezanem
Oceń przepis:
11 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.94)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Nagrzej piekarnik do 190 stopni C. Do jednej miski wsyp mąkę, w drugiej rozkłóć widelcem jajka, a do trzeciej wsyp bułkę tartą, parmezan, oregano oraz sól i pieprz do smaku. Posyp piersi kurczaka mąką i strzepnij nadmiar przed zanurzeniem w misce z jajkami. Pokryj mięso dokładnie, daj ścieknąć nadmiarowi i włóż do panierki, rozprowadzając ją równomiernie z każdej strony. Umieść mięso w lekko naoliwionej foremce i piecz aż będzie złociste na zewnątrz, a przepieczone wewnątrz (ok. 25 min)
Podawaj z ulubionym sosem pomidorowym.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA