Michael  Smith

(odc.093) domowe ghee


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.93)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

(odc.093) domowe ghee
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

½ kg masła

 

 

Przygotowanie:


Masło umieścić w rondlu i topić je powoli na średnim ogniu. Delikatnie usunąć zawiesinę z mleka, która pojawi się na wierzchu. Kontynuować podgrzewanie do czasu aż masło przestanie bulgotać, a delikatna warstwa mlecznej zawiesiny na spodzie zarumieni się. Aby ghee jak najdłużej pozostało świeże, przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce.

powrót

Podobne przepisy

Purée marchewkowe
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Risotto z Zadymerem i Bursztynem
Gieno Mientkiewicz
Przepis z programu Przez dziurkę od sera 3 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Kasza jaglana na śniadanie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Inne
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Naleśniki z sosem z orzechów laskowych
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 28)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Rozgrzewająca owsianka
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Inne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Masa figowo-orzechowa
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 49)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.