Wiejskie muesli

Wiejskie muesli
Oceń przepis:
29 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.92)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Ilość osób:
8

Składniki:

  • 4 szklanki płatków owsianych
  • ½ szklanki łuskanych ziaren pszenicy
  • ½ szklanki siemienia lnianego
  • ½ szklanki otrębów pszennych
  • ½ szklanki orzechów włoskich
  • ½ szklanki płatków migdałowych
  • ½ szklanki ziaren słonecznika
  • ½ szklanki oleju słonecznikowego
  • ½ szklanki miodu
  • 1 łyżka cynamonu
  • 1 szklanka rodzynek

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzać do 175 stopni C. Wymieszać płatki, ziarna i orzechy w dużej misce. Delikatnie rozgrzać na patelni olej, miód i cynamon, dobrze mieszając. Gorącą masą przelać do mieszkanki płatków, ziaren i orzechów. Dobrze wymieszać, tak żeby wszystko było pokryte słodkim sosem. Powstałą masę przełożyć na blachę wyłożoną podwójną warstwą papieru do pieczenia, formując cienką warstwę. Piec jakieś 10 minut. Zamieszać i piec dalej, sprawdzając co kilka minut, i mieszać, aż granola stanie się słodka i chrupka. Odstawić do ostygnięcia. Wmieszać rodzynki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA