Michael  Smith

(odc.092) wiejskie muesli


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.92)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

(odc.092) wiejskie muesli
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 szklanki płatków owsianych

½ szklanki łuskanych ziaren pszenicy

½ szklanki siemienia lnianego

½ szklanki otrębów pszennych

½ szklanki orzechów włoskich

½ szklanki płatków migdałowych

½ szklanki ziaren słonecznika

½ szklanki oleju słonecznikowego

½ szklanki miodu

1 łyżka cynamonu

1 szklanka rodzynek

 

 

Przygotowanie:


Piekarnik rozgrzać do 175 stopni C. Wymieszać płatki, ziarna i orzechy w dużej misce. Delikatnie rozgrzać na patelni olej, miód i cynamon, dobrze mieszając. Gorącą masą przelać do mieszkanki płatków, ziaren i orzechów. Dobrze wymieszać, tak żeby wszystko było pokryte słodkim sosem. Powstałą masę przełożyć na blachę wyłożoną podwójną warstwą papieru do pieczenia, formując cienką warstwę. Piec jakieś 10 minut. Zamieszać i piec dalej, sprawdzając co kilka minut, i mieszać, aż granola stanie się słodka i chrupka. Odstawić do ostygnięcia. Wmieszać rodzynki.

powrót

Podobne przepisy

Parówki z indyka w cieście francuskim
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Rillette z łososia
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Roladki a la sushi
Przepis z programu Dietosfera (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia japońska, Kuchnia dietetyczna
Tartinki z foie gras
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kapusta faszerowana
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Glazurowane rzodkiewki
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.