Michael  Smith

(odc.090) skrzydełka z buffalo


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.90)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

(odc.090) skrzydełka z buffalo
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 duże opakowanie skrzydełek kurczaka

1/4 szklanki mąki

sól i pieprz

4 łyżki masła

1/4 szklanki ostrego sosu

 

 

Przygotowanie:


Frytkownicę rozgrzać do 190 stopni C. Podzielić skrzydełka (w spojeniach stawowych) na trzy części, końcówki odrzucić. Mąkę razem z przyprawami wsypać do torebki strunowej. Włożyć do niej skrzydełka. Zamknąć torebkę. Potrząsać do czasu aż skrzydełka będą całe w mące. Wyjąć je z torebki, strząsnąć nadmiar mąki. Skrzydełka smażyć w małych porcjach, aby za bardzo nie schłodzić oleju. Smażyć do czasu aż będą złote i chrupiące. W małym rondlu stopić masło, dodać do niego ostry sos. Mieszankę przelać do dużej miski i dodać do niej usmażone skrzydełka. Potrząsnąć, tak żeby skrzydełka pokryły się sosem. Natychmiast podawać.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.