Michael  Smith

(odc.090) burgery z cheddarem


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.90)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

(odc.090) burgery z cheddarem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 kg mielonej wołowiny

335 g sera cheddar

startego

2 łyżki sosu Worcestershire

sól i pieprz

4 duże bułki

ulubione dodatki

 

 

Przygotowanie:


Grill rozgrzać do najwyższej temperatury. Mięso wymieszać ze startym serem i sosem Worcestershire. Doprawić solą i pieprzem. Uformować 4 duże paszteciki, w każdym z nich zrobić niewielkie zagłębienie w środku. Zapobiegnie to wybrzuszaniu w czasie smażenia, kiedy krawędzie się skurczą. Delikatnie natłuścić grill, układać burgery i smażyć przez 5 minut po jednej stronie. Przełożyć je na drugą stronę i dalej smażyć, aż będą gotowe, ale ciągle soczyste. Grillować bułki, aż będą ciepłe. Złożyć w całość z burgerami, wypełnić ulubionymi dodatkami. Porcja na 4 duże burgery lub 6-8 mniejszych.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.