Jacques Pépin

(odc.09)jabłka z pekanami i morelami zapiekane pod kruszonką


Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

(odc.09)jabłka z pekanami i morelami zapiekane pod kruszonką
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

900 g miękkich jabłek

na przykład mekintoszy

obranych i okrojonych w 2,5 cm kostkę (około 5 szklanek)

¾ szklanki pokrojonych w kostkę moreli

½ szklanki połamanych orzechów pekanowych

½ łyżeczki mielonego cynamonu

½ szklanki soku pomarańczowego

⅓ szklanki cukru

 

 

Przygotowanie:


W dużej misce wymieszać jabłka, morele, orzechy, cynamon, sok pomarańczowy i cukier.

powrót

Podobne przepisy

Czekoladowe trufle z rumem
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Sorbet z malinami i kwiatami hibiskusa
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 46)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Eton Mess
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Bezy
Panna cotta z sosem malinowym
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Wariacja na temat tiramisu
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.