Michael  Smith

(odc.088) tajska zupa ostro-kwaśna z małżami


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.88)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia tajska

(odc.088) tajska zupa ostro-kwaśna z małżami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

750 g świeżych małż

umytych w zimnej wodzie i oczyszczonych

3 szklanki wody

1 łyżka ostrego tajskiego sosu sriracha

duża szczypta soli

czubata łyżka cukru

sok z 1 limonki

garść liści kolendry

 

 

Przygotowanie:


Włóż małże do dużego garnka, zalej wodą, dodaj sos sriracha, sól i cukier. Szczelnie przykryj garnek pokrywką i gotuj, aż wszystkie muszle się otworzą. Wyrzuć zamknięte muszle. Przed podaniem wyciśnij do garnka sok z limonki i włóż liście kolendry.

powrót

Podobne przepisy

Chowder rakowy
Dave  Myers
Przepis z programu Kudłacze na motorach - wokół Bałtyku (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Szybka zupa gulaszowa z makaronem
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Krem dyniowo-pomarańczowy
Daria Ładocha
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy, Dobre dla dzieci
Gęsta zupa z wędzonej makreli
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Pomidorowa fasolowa z zacierkami
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.27)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Pikantna zupa z ananasa z rozmarynem
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.