Michael  Smith

(odc.084) zielona sałata z dressingiem jogurtowo-koperkowym


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.84)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

(odc.084) zielona sałata z dressingiem jogurtowo-koperkowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

455 g mieszanej młodej sałaty

1 pęczek koperku

½ szklanki jogurtu

½ szklanki posiekanego koperku

sok z ½ cytryny

1 łyżka miodu

sól i pieprz do smaku

 

 

Przygotowanie:


Zanurzyć sałatę w misce z zimną wodą na kilka minut. Odsączyć, osuszyć w wirówce do sałaty. Włożyć do dużej salaterki, dodać koperek. Wymieszać jogurt z posiekanym koperkiem, sokiem z cytryny i miodem. Tuż przed podaniem polać sałatę dressingiem.

powrót

Podobne przepisy

Sałatka z tuńczyka i białej fasoli
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Sałatka z zielonego mango z suszonymi rybkami
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 9)
trudność: trudne
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Sałatka z kokosowym „makaronem”
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 52)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
Sałatka z czarnej fasoli ze złotymi pomidorami
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni Święta (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
Sałatka nicejska z fenkułem
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.