Chowder z owoców morza z koperkiem

Chowder z owoców morza z koperkiem
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 3.00
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.84)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia brytyjska
Ilość osób:
6

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

W dużym garnku na zupę zrumienić boczek, aż będzie chrupki. Wylać większość powstałego tłuszczu, dodać cebulę i selera, smażyć aż warzywa zmiękną. Dodać mleko, śmietankę, wino, startego ziemniaka i listki laurowe. Wymieszać. Gotować na średnim ogniu, aż ziemniak się rozpuści zagęszczając zupę, ok. 20 minut. Dodać rybę i krewetki, doprawić solą i pieprzem. Gotować na wolnym ogniu jeszcze ok. 5 minut. Tuż przed podaniem wsypać koperek i wymieszać.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA