Michael  Smith

(odc.083) awokado z guacamole


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.83)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

(odc.083) awokado z guacamole
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 duże awokado

obrane i pozbawione pestek

1 szklanka świeżej lub mrożonej kukurydzy

1 papryczka jalapeno

bez gniazda nasiennego i szypułki

posiekana

sok z ½ limonki

duża garść posiekanej świeżej kolendry

1 mała cebula

obrana i posiekana

sól i pieprz do smaku

 

 

Przygotowanie:


Posiekaną cebulę włożyć do sitka, opłukać pod zimną wodą. Jest to tradycyjny meksykański sposób na pozbawienie cebuli ostrego smaku. Dobrze odcedzić. Rozgnieść awokado w misce, dodać kukurydzę, jalapeno, sok z limonki, kolendrę i cebulę. Podawać z chrupkami kukurydzianymi.

powrót

Podobne przepisy

Sos jogurtowy na dwa sposoby
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.27)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia arabska
(odc.016) sos do pizzy
Michael  Smith
Przepis z programu Domowy kucharz (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Błyskawiczny krem z bananów i borówek
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Łososiowe rillettes
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sos daktylowo-pomarańczowy
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.