Jacques Pépin

(odc.08)smażone przepiórki z raitą


Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

(odc.08)smażone przepiórki z raitą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 łyżki oliwy dobrej jakości

1 łyżeczka mielonego kminu

½ łyżeczki pieprzu kajeńskiego

8 przepiórek (po 120-150 g z kośćmi lub po 90-120 g)

¾ łyżeczki soli

 

 

Przygotowanie:


W dużym płaskim naczyniu wymieszać oliwę, kmin i pieprz kajeński. Wrzucić przepiórki i dokładnie obtoczyć je w mieszaninie. Przykryć i wstawić do lodówki.

powrót

Podobne przepisy

Polędwiczki wieprzowe a la Wellington
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 6 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Curry z kurczakiem i ananasem
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.