Smażone przepiórki z raitą

Smażone przepiórki z raitą
Oceń przepis:
12 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 2 łyżki oliwy dobrej jakości
  • 1 łyżeczka mielonego kminu
  • ½ łyżeczki pieprzu kajeńskiego
  • 8 przepiórek (po 120-150 g z kośćmi lub po 90-120 g)
  • ¾ łyżeczki soli

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

W dużym płaskim naczyniu wymieszać oliwę, kmin i pieprz kajeński. Wrzucić przepiórki i dokładnie obtoczyć je w mieszaninie. Przykryć i wstawić do lodówki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA