Michael  Smith

(odc.078) nachos z boczkiem, papryczkami jalapeno i chedddarem


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.78)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

(odc.078) nachos z boczkiem, papryczkami jalapeno i chedddarem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

6 plasterków boczku

grubo posiekanych

2 cebule

drobno posiekane

1 papryczka jalapeno

z usuniętym gniazdem nasiennym

posiekana

3 szklanki startego sera cheddar

1 opakowanie nachos

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 200 stopni C. Na średnio dużym ogniu rozgrzać patelnię, wrzucić na nią boczek. Zrumienić, dodać cebulę i jalapeno, smażyć aż zmiękną i zaczną się karmelizować. Lekko ostudzić, włożyć do miski, dodać starty ser. Wymieszać. Rozłożyć nachos na blasze, do każdego nakładać dużą łyżkę masy. Zapiekać ok. 10 minut, aż nachos będą rumiane, a ser się stopi.

powrót

Podobne przepisy

Palmiery z serem, szynką i pomidorami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Bruschetta z pomidorami i grillowaną papryką
Katia Roman-Trzaska
Przepis z programu Little Chef (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Plastry bakłażana
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Szynka i melon
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.