Michael  Smith

(odc.078) nachos z boczkiem, papryczkami jalapeno i chedddarem


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.78)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

(odc.078) nachos z boczkiem, papryczkami jalapeno i chedddarem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

6 plasterków boczku

grubo posiekanych

2 cebule

drobno posiekane

1 papryczka jalapeno

z usuniętym gniazdem nasiennym

posiekana

3 szklanki startego sera cheddar

1 opakowanie nachos

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 200 stopni C. Na średnio dużym ogniu rozgrzać patelnię, wrzucić na nią boczek. Zrumienić, dodać cebulę i jalapeno, smażyć aż zmiękną i zaczną się karmelizować. Lekko ostudzić, włożyć do miski, dodać starty ser. Wymieszać. Rozłożyć nachos na blasze, do każdego nakładać dużą łyżkę masy. Zapiekać ok. 10 minut, aż nachos będą rumiane, a ser się stopi.

powrót

Podobne przepisy

Suflet z kozim serem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pan bagnat
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Quesadilla z pastą z fasoli i  sosem z mango
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 4 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.