Michael  Smith

(odc.078) chrupiące obrączki z boczku z musem z wędzonego łososia


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.78)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

(odc.078) chrupiące obrączki z boczku z musem z wędzonego łososia
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 duże umyte marchewki

6 plasterków boczku

przekrojonych na pół wszerz

12 wykałaczek

6 plasterków wędzonego łososia

110 g kremowego serka

kiełki lucerny lub inne

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 190 stopni C. Pokroić marchewki na 5 cm kawałki zaczynając od grubego końca (ma być 12 kawałków). Rozłożyć 12 plasterków boczku, na końcu każdego ułożyć kawałek marchewki. Zrolować i spiąć wykałaczką. Ustawić na blasze i zapiekać przez 25 minut, aż boczek będzie chrupiący. Wyjąć wykałaczki i delikatnie wyjąć marchewki ze środka. Wyrzucić marchewki, ostudzić boczek. Zmiksować łososia z kremowym serkiem. Nałożyć do rożka do wyciskania kremu lub torebki do zamrażania z odciętym końcem. Wyciskać masę do rurek z boczku. Udekorować kiełkami.

powrót

Podobne przepisy

Chrupiące krakersy z kremem „burratina”
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
(odc.06) suwlaki
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Cream tea z mąki orkiszowej
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska
Tosty cynamonowe
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia argentyńska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.