Michael  Smith

(odc.076) pomidorowy kuskus z czarnymi oliwkami i bazylią


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.76)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

(odc.076) pomidorowy kuskus z czarnymi oliwkami i bazylią
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

1 szklanka kuskusu

półtorej szklanki soku pomidorowego

1 puszka ciecierzycy (500g), odcedzonej

½ szklanki oliwek Kalamata, drylowanych i posiekanych

1 pęczek bazylii, cienko pokrojonej

sól i pieprz



Przygotowanie

Wsypać kuskus do średniej wielkości miski. Podgrzać sok pomidorowy, kiedy zacznie wrzeć zalać nim kuskus. Szczelnie przykryć folią, odstawić na 10 minut, aż kuskus będzie miękki. Zdjąć folię, wymieszać widelcem. Dodać ciecierzycę, oliwki, bazylię. Doprawić solą i pieprzem.



© Michael Smith

powrót

Podobne przepisy

Sałatka z cytrusową nutą
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU na Sycylii (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Kiszone jabłka
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia ukraińska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.