Michael  Smith

(odc.076) pieczony halibut z pomidorami i cebulą


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.76)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

(odc.076) pieczony halibut z pomidorami i cebulą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 cebule

obrane i pokrojone na plasterki

2 pokrojone pomidory

1 czubata łyżka curry

sól

½ szklanki soku pomarańczowego

450 g świeżego halibuta

1 łyżka oleju

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 190 stopni C. Ułożyć cebule na dnie brytfanny (20cm na 20 cm), dodać pomidory, curry, sól i sok pomarańczowy. Natrzeć rybę oliwą, solą i pieprzem. Ułożyć na warzywach. Piec przez 20 minut.

powrót

Podobne przepisy

Ryba z panch phoron
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 42)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: kuchnia bangladeska
Szaszłyki z żabnicy z boczkiem i ziołami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Dorsz ze skwareczkami z Nowej Funlandii
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Zupa rybna po wenecjańsku
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Solony dorsz po neapolitańsku
Antonio  Carluccio
Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w południowej Italii Neapol (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Szaszłyk z dorsza i łososia z domowym sosem teriyaki
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.