Michael  Smith

(odc.075) zapiekany kalafior z migdałami


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.75)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

(odc.075) zapiekany kalafior z migdałami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 główka kalafiora pokrojonego w różyczki

¼ szklanki oliwy z oliwek

1 szklanka migdałów pokrojonych na plasterki

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 190 stopni C. Ułożyć różyczki kalafiora w brytfannie (22cm na 37cm) i skropić oliwą. Posypać solą, pieprzem i migdałami. Wymieszać. Zapiekać aż będą rumiane i miękkie, ok. 25 minut.

powrót

Podobne przepisy

Crostini z tuńczykiem w pistacjach
Aaron Craze
Przepis z programu Rude Boy w kuchni (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Grissini z szynką parmeńską
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Frywolne śliweczki
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Truskawki z pieprzem i redukcją balsamico
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.32)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.