Michael  Smith

(odc.074) rosół pomarańczowo-imbirowy z makaronem soba


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.74)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia japońska

(odc.074) rosół pomarańczowo-imbirowy z makaronem soba
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 małe opakowanie makaronu soba

2 szklanki soku pomarańczowego

2 szklanki bulionu z kurczaka

pięciocentymetrowy kawałek imbiru

zamrożony

1 łyżka sosou sojowego

1 szklanka dymki pokrojonej w plasterki

2 szklanki posiekanej młodej kapusty chińskiej Bok Choy

1 szklanka kiełków fasoli

1 starta marchew

1 łyżka ziaren sezamu

 

 

Przygotowanie:


W dużym garnku, w osolonej wodzie ugotować makaron soba (ok. 3-5 minut). Odcedzić i opłukać. Zagotować sok pomarańczowy z bulionem. Wetrzeć zamrożony imbir (zostawić trochę do dekoracji), dodać sos sojowy, dymkę, kapustę Bok Choy, kiełki i marchew. Gotować mieszając, aż kapusta zmięknie. Włożyć porcje makaronu soba do miseczek na zupę. Zalać rosołem, udekorować ziarnem sezamu i tartym imbirem.

powrót

Podobne przepisy

Botwinkowe bliny
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 4 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania wegańskie
Zupa z pomarańczy z karmelizowanym makaronem
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Gęsta zupa fasolowa na sposób latynoamerykański
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia kubańska
Zupa z dyni
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania z dyni
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Ulubiona zupa soczewicowa
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 3 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania wegańskie

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.