Michael  Smith

(odc.074) kokosowy pudding z ryżu


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.74)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

(odc.074) kokosowy pudding z ryżu
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Skladniki

1 puszka mleczka kokosowego

2 jaja

3 łyżki cukru

1 łyżka zaparzonej herbaty chai

1 szklanka rodzynek

1 szklanka wiórków kokosowych

2 szklanki klejącego ryżu (1 szklanka ryżu do sushi ugotowana w 2 szklankach wody)



Przygotowanie

Rozgrzać piekarnik do 160 stopni C. W dużej misce roztrzepać mleczko kokosowe, jaja, cukier i herbatę. Dodać rodzynki, wiórki kokosowe, ryż i dobrze wymieszać. Włożyć do dwulitrowego naczynia żaroodpornego, naczynie umieścić w brytfannie z wodą (do połowy wysokości naczynia żaroodpornego). Piec 45 minut.



© Michael Smith



powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.