Michael  Smith

(odc.072) podsmażane grzyby z sherry i szpinakiem


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.72)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

(odc.072) podsmażane grzyby z sherry i szpinakiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 łyżki masła

450 g grzybów

oczyszczonych i cienko pokrojonych

1 duża cebula

obrana i posiekana

½ szklanki sherry

Marsali

Madeiry lub porto

sól i pieprz

4 garście młodego szpinaku

 

 

Przygotowanie:


Stopić masło na dużej patelni (na średnio dużym ogniu). Kiedy zacznie się pienić, wrzucić grzyby i cebulę, podsmażyć, aż zaczną się karmelizować. Wlać sherry, doprawić solą i pieprzem. Wolno gotować zeskrobując z patelni przypalone kawałki. Kiedy sherry odparuje, dodać szpinak, gotować mieszając, aż zmięknie. Doprawić i od razu podawać.

powrót

Podobne przepisy

Racuchy ze śliwkami
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Placki i placuszki
kuchnia świata: Kuchnia polska
Quesadilla z pastą z fasoli i  sosem z mango
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 4 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Tortille
Agata Jędraszczak
Przepis z programu ImprezuJEMY (odc.6)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
(odc.03) wielka kanapka z sałatką nicejską
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Cykoria w szynce pod beszamelem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Gnocchi z chorizo
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.