Michael  Smith

(odc.072) łosoś w panierce ziemniaczano-chrzanowej z sosem z piklami


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.72)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

(odc.072) łosoś w panierce ziemniaczano-chrzanowej z sosem z piklami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Łosoś

2 ziemniaki, upieczone i ostudzone

2 łyżki chrzanu

2 łyżki oliwy

sól i pieprz

4 filety z łososia, każdy ok. 170 g



Sos z piklami

2 kiszone ogórki, posiekane

1 mały pęczek posiekanego kopru

1 łyżka musztardy

½ szklanki majonezu

sok z połówki cytryny

sól i pieprz



Przygotowanie

Rozgrzać piekarnik do 190 stopni C. Do średniej miski zetrzeć ziemniaki na tarce o grubych oczkach. Dodać chrzan, oliwę, sól i pieprz, dobrze wymieszać. Nałożyć panierkę na filety z łososia i umieścić w brytfannie lub na blasze. Piec aż panierka będzie złota i chrupka, ok 15 minut.



Sos z piklami

Włożyć wszystkie składniki do miski i dobrze wymieszać. Podawać z łososiem.



© Michael Smith



powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.