Sałatka z buraków i sera koziego

Sałatka z buraków i sera koziego
Oceń przepis:
7 ocen Średnia ocena: 3.70
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.68)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzać piekarnik do 200 stopni C. Ułożyć buraki na folii aluminiowej i skropić oliwą, posypać solą i pieprzem. Ściśle zawinąć i ułożyć na blasze do pieczenia. Piec ok. 1 godziny, aż widelec będzie łatwo wchodził w buraka. Rozwinąć folię, ostudzić buraki i pokroić na równe ósemki. Włożyć do dużej salaterki, skropić oliwą i octem balsamicznym do smaku. Pokruszyć na wierzch kozi ser, posypać natką i świeżo zmielonym pieprzem. Wymieszać.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA