Fasola z boczkiem i szpinakiem

Fasola z boczkiem i szpinakiem
Oceń przepis:
4 oceny Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.68)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zrumienić boczek na patelni (na średnim ogniu), zlać nadmiar tłuszczu, dodać cebulę. Wymieszać i smażyć aż cebula zmięknie i zacznie się rumienić. Wrzucić czosnek i smażyć mieszając przez kilka minut, dodać namoczoną i odsączoną fasolę. Włożyć listki laurowe, rozmaryn i pieprz. Wlać wody tylko tyle, aby przykryła fasolę. Gotować na wolnym ogniu, aż fasola wchłonie wodę i będzie miękka, ok. 45 minut. Dodać młody szpinak i podawać.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA