Michael  Smith

(odc.066) sałatka blt


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.66)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki

(odc.066) sałatka blt
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Sałatka

10 posiekanych plasterków boczku

1 główka umytej i grubo pokrojonej sałaty lodowej

kilka garści mieszanej młodej sałaty lub młodego szpinaku, umyte

450 g pomidorków koktajlowych, umytych

pół bagietki, pokrojonej w dwucentymetrową kostkę



Dressing

2 łyżki octu jabłkowego

2 łyżki miodu

4 łyżki oliwy

1 łyżka musztardy Dijon

sól i pieprz



Przygotowanie

Usmażyć boczek aż będzie rumiany i chrupiący, zlać nadmiar tłuszczu. Osuszyć papierowymi ręcznikami. Włożyć sałatę i pomidorki do dużej salaterki, dodać kawałki boczku i bagietki.



Dressing

Wlać składniki dresingu do małej miseczki i ubijać, aż się połączą. Polać sałatę dressingiem i dobrze wymieszać.





© Michael Smith



powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.