Michael  Smith

(odc.066) kurczak z salsą


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.66)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

(odc.066) kurczak z salsą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

łyżka oleju roślinnego

4 piersi kurczaka bez kości i skóry

ok. 1 szklanki salsy

ok. 1 szklanki startego sera cheddar

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 190 stopni C. Wstawić dużą patelnię na średni ogień. Wlać olej, kiedy zacznie dymić, wrzucić kurczaka. Zrumienić z obu stron. Przełożyć kurczaka do brytfanny o wielkości ok. 13cm na 28cm. Posmarować piersi kurczaka salsą, posypać cheddarem i zapiekać 15-20 minut, aż kurczak będzie upieczony, a ser stopi się.

powrót

Podobne przepisy

Confit z kaczki
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.28)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Filet z kurczaka z figami, orzechami w kąpieli balsamicznej z miodem
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.