Michael  Smith

(odc.066) galaretka z malinami i jagodami


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.66)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

(odc.066) galaretka z malinami i jagodami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

półtorej szklanki soku jabłkowego lub z białych winogron

1 łyżka żelatyny w proszku (1 opakowanie)

½ szklanki mrożonych jagód

½ szklanki mrożonych malin

 

 

Przygotowanie:


Wlać ¼ szklanki soku do małego rondla i zagrzać. Wlać ¼ szklanki pozostałego soku do małej miseczki, wsypać żelatynę i wymieszać. Dolać ciepły sok i ponownie wymieszać, uzupełnić resztą zimnego soku. Włożyć mrożone owoce do 6 szklanek. Wlać sok z żelatyną i chłodzić w lodówce, aż zastygnie, ok. 1 godziny.

powrót

Podobne przepisy

Charlotte cytrynowo-kawowa
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Creme carmel
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania na karnawał i imprezę
Deser z ciasta filo i sałatki owocowej
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 4 (odc. 8)
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia bałkańska
Pomarańcze w karmelu
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Rozmaite desery
Przepis z programu Szefowie kuchni 2 (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Francuskie tosty z salsą truskawkową
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.