Kukurydziany chlebek z cheddarem

Kukurydziany chlebek z cheddarem
Oceń przepis:
20 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.64)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia Ameryki Północnej
Ilość osób:
4

Składniki:

  • półtorej szklanki mąki kukurydzianej
  • 1 szklanka mąki
  • ¼ szklanki brązowego cukru
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 1 łyżka chili w proszku
  • 1 szklanka mleka
  • 4 jaja
  • 1 szklanka mrożonej kukurydzy
  • ½ szklanki oleju kukurydzianego
  • 1 szklanka startego sera cheddar

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzać piekarnik do 200 stopni C. Posmarować olejem i wysypać mąką blachę 20 cm na 20 cm. W dużej misce dobrze wymieszać mąkę kukurydzianą i zwykłą, proszek do pieczenia, cukier, sól i chili w proszku. Oddzielnie wymieszać mleko, jaja, kukurydzę i olej, wlać do składników suchych i dodać starty ser. Wymieszać tylko tyle, aby składniki się połączyły. Wlać masę na przygotowaną blachę. Piec aż będzie rumiana z wierzchu i giętka (kiedy się naciśnie, nie zostaje dołek), ok. 20-25 minut.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA