Michael  Smith

(odc.064) kukurydziany chlebek z cheddarem


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.64)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

(odc.064) kukurydziany chlebek z cheddarem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

półtorej szklanki mąki kukurydzianej

1 szklanka mąki

¼ szklanki brązowego cukru

1 łyżka proszku do pieczenia

szczypta soli

1 łyżka chili w proszku

1 szklanka mleka

4 jaja

1 szklanka mrożonej kukurydzy

½ szklanki oleju kukurydzianego

1 szklanka startego sera cheddar

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 200 stopni C. Posmarować olejem i wysypać mąką blachę 20 cm na 20 cm. W dużej misce dobrze wymieszać mąkę kukurydzianą i zwykłą, proszek do pieczenia, cukier, sól i chili w proszku. Oddzielnie wymieszać mleko, jaja, kukurydzę i olej, wlać do składników suchych i dodać starty ser. Wymieszać tylko tyle, aby składniki się połączyły. Wlać masę na przygotowaną blachę. Piec aż będzie rumiana z wierzchu i giętka (kiedy się naciśnie, nie zostaje dołek), ok. 20-25 minut.

powrót

Podobne przepisy

Racuchy
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
(odc.05) fagioli all uceletto
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.05)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Nachos z domową salsą
Emeril Lagasse
Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia meksykańska
Brukselka w sosie musztardowym
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Jajka po piemoncku
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Tartinki
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.